Rikosasiat

Rikosasiat

Hoidan kaikkia rikosasioita asianomistajan sekä epäillyn tai syytetyn eli vastaajan avustajana.

Olen hoitanut myös talousrikosasioita ja muita laajoja rikosasioita, missä vaaditaan suurten kokonaisuuksien hallintaa sekä erityisosaamista muilta aloilta.

 

Pyrin jokaisessa asiassa aina parhaaseen lopputulokseen päämieheni kannalta kokemukseni ja ammattitaitoni takaamana.

Asianomistaja

Asianomistajan avustajan tehtävänä on varmistaa asianomistajalle asiaankuuluvat yleisen oikeuskäytännön mukaiset korvaukset sekä yhteistyössä syyttäjän kanssa saada syytetty rangaistusvastuuseen teostaan.

 

Asianomistajalla on oikeus maksuttomaan avustajaan joko oikeusturvavakuutuksen, oikeusapulain tai tuomioistuimen määräämään avustajaan tietyissä rikostyypeissä ja viime kädessä oikeudenkäyntikulut korvaa valtiokonttori, mikäli tuomitulla ei ole varaa korvata asianomistajan oikeudenkäyntikuluja.

 

Mikäli asianomistajalla on korvausvaatimuksia asiassa, hänen tulisi ehdottomasti hankkia itselleen avustaja oikeudenkäyntiin, koska avun käyttäminen on edellä kuvatun mukaisesti maksutonta ja yleensä vastapuolella on avustaja.

Vastaaja

Vastaajan puolesta on esitettävä kaikki vastaajan kannalta edulliset seikat ja tärkein vaihe on tässä esitutkinta, koska esitutkinnan pohjalta käydään myöhemmin oikeudenkäynti.

 

Vastaajan oikeusturvaan kuuluu oikeudenmukainen oikeudenkäynti, missä tärkeää on avustajan hankkiminen jo käsittelyn varhaisessa vaiheessa eli esitutkinnassa.

 

Myöhemmin oikeudenkäynnissä avustajan tehtävänä on puolustaa vastaajan oikeuksia siten, että syytön todetaan oikeudenkäynnissä syyttömäksi ja syyllinen saa yleisen oikeuskäytännön mukaisen rangaistuksen tai jätetään rangaistukseen tuomitsematta.

 

Vähävaraisella vastaajalla on mahdollisuus saada itselleen maksuton oikeudenkäyntiavustaja joko kokonaan tai osittain.

 

Google hakusanalla ”oikeusapulaskuri” voi asian etukäteen tarkistaa asian oikeusaputoimiston sivustolta löytyvän laskurin avulla.

 

Vakavammissa rikoksissa käräjäoikeus määrää puolustajan, missä maksetaan puolustajan palkkio ensin valtion varoista ja maksetun palkkion takaisinkorvausvelvollisuus valtiolle määräytyy taloudellisen selvityksen perusteella. 

Ota yhteyttä

Haluatko keskustella asiastasi? Alkukartoitus on aina maksuton! Laita viestiä oheisella lomakkeella, niin vastaan sinulle pian.